29-09-05

 

'k Heb net (twee uurtjes geleden) een kachel gekocht sè. Wederom, net als onze keuken, een toonzaalmodel.
 
Een voorloper van de Signum van Saey. Kwam van 1200 of 1300 euro, nu voor 700 euro. Plaatstaal van 3 mm, moet kunnen volstaan. Assenschuif voorzien, met een hendeltje om van buiten uit de rooster te schudden zodat de assen naar beneden vallen en een hendel om de luchttoevoer te regelen. Bovenin een vak met twee spekstenen waar je een kersenpittenkussen (ben ik aan verslaafd tijdens de winter) in kan warmhouden of een pot thee of iets dergelijks. Onderaan een vakje om klein voorraadje hout te leggen. Systeem waarbij de zuurstof aan de binnenkant van boven naar beneden langs het venster gezogen wordt en dan naar het vuur toe (hierdoor blijft het glas lang proper, er komt immers verse lucht langs, geen roetlucht). Boven- of achteraansluiting. Waarschijnlijk kiezen we voor de achteraansluiting, dan moeten we niet de volledige schouw uitbreken.
 
Da's dus ook al geregeld. Ze komen ze waarschijnlijk zaterdag al brengen, en dan mag ie even de berging in tot de vloer er ligt.
 
Ben ook nog eens langs vier huizen gereden waarvan de gevel gerenoveerd werd door die goedkope kerel waar ik mijn twijfels bij had. En awel: dat is me heel goed meegevallen. Allemaal huisjes met gelijkaardige baksteen als ons huis, en precies de kleur voegen die wij willen. Ben overal uitgestapt en er met mijn neus gaan ophangen, en zelfs dan vond ik drie van de vier huizen perfect. Bij het vierde hing er hier en daar wat voegsel op de steen, maar dat zag ik enkel als ik tot op 10 cm naderde, dus eigenlijk verwaarloosbaar, en waarschijnlijk nog makkelijk te verwijderen met een ruwe borstel ook. Dus die beslissing zal een van de dagen ook vallen (misschien toch nog even nog 1 andere offerte afwachten).
 
En de ramenman ligt in mijn hoofd dus ook vast sinds vandaag. Nu dat nog officieel maken.
 
Keuken, check, kachel, check, gevels, check, ramen, check. De betonleverancier en chapper hebben ook al een naam, maar daar zijn de contacten nog maar summier mee geweest. Nu rap bed in, want een hele dag werk (een hele week al gewerkt trouwens) en dan nog een hele avond in de auto voor vanalles en nog wat, dat valt niet mee...

23:29 Gepost door Ikje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.