02-10-05

Kachel geleverd

Vanmorgen uit mijn bed gebeld door de kachelman. Dat hij al voor de deur stond. Potverdekke, ik had gezegd dat hij op voorhand moest bellen :-) Maar rap rap in mijn kleren geschoten om hem binnen te laten en te betalen. Voilà, kachel officieel van ons! En blij (trouwens nog ontdekt dat het een nieuwer model is dan we allebei dachten: er zit achteraan een hendel aan waarmee je kan kiezen of je met kolen of hout stookt... Altijd goed om weten...)
 
Vriend heeft gisteren zijn fiat gegeven om de vloer van het gelijkvloers uit te breken. Daar zal ik me dinsdag dan eens aanzetten. 'k Mocht ook al gras zaaien zei hij. Contract met de vorige eigenaars dat ze de groenten uit de tuin mochten halen is afgelopen, de tuin is zo goed als leeg. We willen er nu maar rap goedkoop gras op zaaien, en volgend jaar frezen en walsen en van die toestanden. Misschien worden de koterijen volgend jaar ook al afgebroken, en dan moeten we eens tegoei nadenken over hoe we de tuin een beetje gaan inrichten. Er ligt nu een padje in het midden van den hof, maar dat heeft zijn beste tijd wel gehad denk ik. Misschien herleggen (op een andere plaats? afhankelijk van waar we een nieuw tuinhuis/garage gaan zetten?) of helemaal weg, of een ander paadje, of... nee de tuin is nog geen prioriteit.
 
Gisteren heb ik ook een collage gemaakt met beelden en kleuren uit Feeling Wonen van 2001(mijn tante heeft die ooit gekocht toen ze afgedankt werden in de bib...) om eens te zien welke kleuren, structuren, stijlen, ik graag zie. Makkelijker om dat met beelden duidelijk te maken aan Vriend wat ik graag zie. Gisteren was hij heel even thuis, en vroeg hij naar mijn collage (waar hij eerst nogal lacherig over deed...). Hij bladerde door de veertien bladzijden in okergeel, beige, aarde- en zandtinten, roodbruin, zacht oranje, verweerd pastel blauw... en zei: "Awel, ik dacht dat gij had gezegd dat ge geen smaak had? Ik denk dat we wel gaan overeenkomen wat het interieur betreft..."
 
Ik zal eens proberen een foto te maken van mijn collage...

10:52 Gepost door Ikje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.