05-11-05

Als het kalf verdronken is...

... dempt men de put. Of hoe ging die spreuk nu weer? In dit geval kwam er geen kalf aan te pas (of iemand moet mij als een kalf beschouwen), maar de put is wel gedempt. De waterput (zie foto rechts) stond zo dicht tegen de muur dat de gevelreiniger er onmogelijk achter kon met al zijn gerief. Dus die buis moest weg. Dus paps ging er wel eens eventjes met zijn voorhamer tegenaan gaan. Dat ging geen probleem zijn. Dus hij klopte, en klopte, en klopte, en klopte, en klopte... en er gebeurde niets. Jaja, die putbuizen van den ouden tijd, die maken ze nu zo niet meer hè hahahaha. Na lang kloppen ontstond er een klein gaatje dat we dan met hamer en beitel doorgeklopt hebben. Vanaf toen ging het ineens vlot. We klopten dat de stukken er letterlijk afvlogen. Op een klein uurtje was de buis niet meer.
 
Toen moesten we natuurlijk zorgen dat er niemand in kon verdrinken. We hadden in ons hoofd de mogelijkheden al eens overlopen. We checkten de septische put achter het huis. Putdeksel weggeschoven en ontdekt dat de overloop van die put naar de overdekte gracht voor het huis loopt. Dus kunnen we met ons hemelwater daar ook terecht. Dus al het afval van de putbuis in de put gekieperd, een kruiwagen kapotte tegels erachteraan en dan nog een kruiwagen zand of tien van onder onze vloer en 't was dicht. Zo diep was die put dus niet (metertje of twee denk ik). Niet de moeite om er een pomp in te installeren om het water op te pompen voor den hof of voor het wassen van de auto. Nu moet dat zand nog wat verder wegzakken tussen de brokstukken en moeten we dat nog wat bijvullen tot het niet meer zakt en dan een vierkante meter klinkertjes erbovenop en dan is de put definitief geschiedenis.
 
Maandag gaat de half afgebroken keuken ook helemaal weg en de kachels dan eindelijk ook. Een paar sterke mannen gaan zich daar eens aanzetten. De oude dakgoten moeten dan ook in de loop van volgende week afgebroken worden voor de gevelreiniger begint. De contracten voor de gevels en de ramen werden gisteren allebei eindelijk gesloten. Kortom: nog eens wat schot in de zaak...
 
ps: foto's van de waterput die er niet meer is en de keuken zonder keuken (interessante foto's hè?) volgen later, 'k was de camera wederom vergeten.  

16:44 Gepost door Ikje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

damn en ik wou zo graag ne keer tot o de bodem van die put afzakken om achter een schat te zoeken...

Gepost door: lord cms | 07-11-05

Flauw van mezelf, ik weet het maar the ring-toestanden zullen jullie alvast niet meemaen (om in de film-sfeer te blijven ;oD)
Ik vind je verbouw-blogje echt super, volgens mij gaat het over enkele jaren nog dienst doen voor ons ;o)

Gepost door: Tinkerbell | 08-11-05

hèhè Tinkie Daar was ik met mij pa ook over aan het lachen toen we die brokstukken in het water aan het gooien waren en er luchtbellen naar boven kwamen enzo...

Gepost door: liza | 09-11-05

De commentaren zijn gesloten.