18-11-05

Gevelwerken check-up

Op bouwforums die ik nu al maandenlang dagelijks tot in het kleinste detail uitpluis staat te pas en te onpas vermeld dat je als 'bouwheer' (noem mij maar 'renovatiedame') je werf moet controleren als er aannemers aan de slag zijn. Dus ging ik vandaag voor de derde keer deze week onze gevelwerker controleren. Maandagavond was ik al in het donker gaan kijken, maar doordat het donker was, zag ik natuurlijk niet veel. Het zag er goed uit, maar omdat het donker was, kon ik niet met zekerheid zeggen of het ook echt goed was. Dinsdagnamiddag was hij er niet door het slechte weer. Er was duidelijk gewerkt, maar of het goed was, zagen we nog steeds niet door al het stof. Vandaag checkte ik mijn werf voor de derde keer deze week. Het zonnetje scheen dus de gevelwerker was aan het werk. En hij was niet alleen. Hij had een compagnon bij, hoewel hij het werk normaal gezien in zijn eentje ging doen.

 

"Het ergste huis dat ik ooit heb meegemaakt", zei ie.

 

De schrik sloeg me om het hart.

 

"Zo stevig dat dat staat man!! Da's nooit gevoegd geweest, ze hebben tijdens het metsen gewoon de mortel in ene keer mee gebruikt om direct te voegen! Ge kunt dus op uw twee oren slapen dat uw kot nooit zal inzakken, maar in mijn eentje krijg ik dit werk niet gedaan..."

 

We hadden dat zelf ook al gezien dat de nieuwe delen van het huis redelijk stevig stonden. Nieuw is in deze context relatief. Veertig in plaats van vijftig jaar oud that is. Maar we konden hem toch niet enkel de oude delen laten hervoegen in het beige en de minder oude delen gewoon grijs laten hè...

 

Vandaar dat hij dus een compagnon bijhad. Mij niet gelaten. Die compagnon was zijn werk aan het doen en ik moet zeggen dat het er zeer zeer goed uitzag. Het overtrof zelfs mijn stoutste verwachtingen. Nadat ze de voegen van de rechtergevel uitgeslepen hadden, spoten ze de stenen in met het chemisch product en na een zeer korte inwerkperiode (nog geen twee minuten denk ik) werd de gevel afgespoeld.

 

In ieder geval: ‘k was heel blij met wat ik zag!! De properheid overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ne mooie rode Beerse baksteen. Niet allemaal even rood, hier en daar een kleine nuance, maar dat maakt het net mooi. Helemaal effen is lelijk. En dan is het nog niet ingevoegd hè mannen. Wacht maar, straks ziet het er gelijk nieuw uit!!

 

In principe ging dat werk morgen gedaan zijn. Maar door die steenharde voegen gaat het dus wat langer duren. Voor ons niet erg, voor ons moet het gedaan zijn voor midden december, als de ramen komen, hij heeft dus nog tijd. Maar hij moest maandag normaal gezien aan een kerk beginnen. Gelukkig voor hem moet hij er maandag nog niet beginnen omdat de stelling daar niet op tijd klaar raakt. Een geluk bij een ongeluk, zowel voor hem als voor ons…

 

ps: Spijtig genoeg geen foto kunnen nemen, want Vriend heeft fototoestel op een plaats gelegd die hij zich niet meer kan herinneren.

20:43 Gepost door Ikje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Vriend lijdt aan vroegtijdige dementie? :-)
Ik zal eens moeten komen piepen wil dat zeggen :-D Niet naar vriend maar naar het huis uiteraard.

Gepost door: Péke | 18-11-05

Jouw vriend... ... is als mijn vriend...
Na vijf minuten weet hij al niet meer waar hij X gelegd heeft... gelukkig heeft Vriend een oplettende Vriendin die dan net op tijd gezien heeft waar hij X gelegd heeft... of logisch nadenkt...

Gepost door: c-ke | 21-11-05

Hopelijk nog meer zulk geluk in de verder bouwtoekomst!
En ge zijt een goei bouwmadam (;oD) ge draagt toch wel uw bouwhelm? ;oD

Gepost door: Tinkerbell | 21-11-05

Annelies hey Liza,

Kun je me toevallig niet de gegevens van je voeger doorspelen want zo te lezen ben je er wel heel tevreden over...

Alvast bedankt,
Annelies

Gepost door: Annelies | 25-11-05

Annelies Dat was ik zonet vergeten ;-)

Gepost door: Annelies | 25-11-05

De commentaren zijn gesloten.