27-01-06

Voegsel

Hierbij foto's van het (gedeeltelijk) gevoegd huis. Ik vind het alvast geslaagd. Een heel ander zicht. Hier en daar zit nog een donker plekje waar kapotte stenen nog vervangen moeten worden. En je ziet ook wel nog steeds een beetje verschil in de gevel tussen de verschillende gedeeltes van het huis die in verschillende periodes gebouwd zijn. Maar 't is minimaal. In het begin zag je het verschil veel harder door het verschil in vervuiling en de verschillende kwaliteiten van het voegsel (gaande van quasi losse zand tot beenhard cement). Naast het grote raam hebben ze de gevel terug 'in verband' moeten zetten. Ik vond het net op het eerste zicht precies niet zo netjes, maar dat zal wel gelegen hebben aan het feit dat daar een gevoegd gedeelte, een gedeelte met oude donkere cement en een gedeelte met lichte nieuwe cement naast elkaar liggen. Als die stukken ook gevoegd zijn zal het er wel al beter uitzien.

 

Het huis is voor pakweg drie vierde gevoegd nu. Enkel nog één zijgevel van de achterbouw en de achtergevel van de achterbouw. En dan de afwerking naast het grote raam achteraan en de kapotte stenen nog vervangen. Spijtig genoeg kan er nu niet verdergewerkt worden, want het vriest. En zelfs niet alleen 's nachts, maar zelfs overdag! Daarnet was het gewoonweg -2 graden, op klaarlichte dag! Het is nu echt winter. Mijn vingers vroren er bijna af bij het nemen van de foto's. Als het weer wat minder koud wordt en het voegen is afgewerkt er natuurlijk nog een waterdichtingslaag over gezet worden. Maar daar gaan we niet veel van zien.

 

:-)

 

ps: Klik op de foto's voor een groter formaat.

17:12 Gepost door Ikje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

KunstOf Mooi ! Je huisje begint er al échter uit te zien nu, met de nieuwe ramen en de voegen. Benieuwd naar de binnenkant ...

Gepost door: Mikaël | 27-01-06

zaols ik al zei... HEt lijkt een heel nieuw huis ,en natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de binnenkant ...

Gepost door: zuchtje | 28-01-06

toink! ja best da tik op de foto's klik voor groter zicht, wan tin klein formaat is er een ferm raar optisch effect van die vogen ik dacht, is die nou helemaal mesjogge (ik bedoel nog meer mesjogge dan ik dacht???, zo'n LSD-trip voegen!! lol )

Gepost door: lord cms | 29-01-06

?!! Das eigenlijk echt niet te doen wat een verschil dat maakt!
Mooi!!

Gepost door: Tinkerbell | 02-02-06

De commentaren zijn gesloten.