28-02-06

Zolder geïsoleerd

Eigenlijk had ik vandaag verlof genomen om de schoorsteen van de keuken (te helpen) af (te) breken. En wat deed het vandaag? Niet anders dan regenen, hagelen, sneeuwen, waaien en koud zijn... :-)

 

Dan maar een warmere activiteit aangevat. Letterlijk. We hebben de zolder geïsoleerd. En nog maar eens verder zand weggeschupt... En groot nieuws: al het zand is weg!!! Eindelijk gedaan! Als het nu begot nog ooit eens wat beter weer wilt worden kunnen we die schoorsteen afbreken, betonnetten leggen en de betonmixer laten komen.

 

We zijn ook nog eens even naar de tegelhandel geweest waar we een aantal maanden geleden knappe tegels aan een zeer interessante prijs gezien hadden. Ze waren nog steeds te krijgen en de prijs was nog steeds even interessant. Vorige keer hadden ze dat lot blijkbaar pas aangekocht en stond er maar één tegel los in de toonzaal. Nu hadden ze er zo'n typische tegelhandelkastschuif van gemaakt. Mensen die al ooit een vloer hebben moeten kiezen weten wat een typische tegelhandlkastschuif is. :-) Zag er prima uit, is helemaal wat het moet zijn. Eerste keus, slijtklasse 5, lichtgrijs imitatie natuursteen, 50 x 50 cm. Deze zal alleen in de keuken geplaatst worden, in de andere twee kamers komt parket. Als we die even makkelijk vinden als de tegels aan een redelijk prijsje zullen we niet mogen klagen. Vriend en ik zijn al perfect overeengekomen in de keuzes die we tot nu toe hebben moeten maken. Zelfs zonder overleg zouden we denk ik meestal dezelfde keuzes maken als het op tegels, parket, muurverf, ramen, deuren etcetera aankomt (voor de voordeur kozen we onafhankelijk van mekaar dezelfde deur uit een paar honderd modellen...) Gisteren zaten we in een restaurant waarvan ik meteen dacht toen ik binnenkwam: knappe kleuren op de muren. Maar 'k zei het niet hardop. We zaten amper vijf minuten neer en Vriend zegt: de muren zijn hier wel in mooie kleuren geverfd hè? ;-)

 

De buren kwamen vandaag ook langs met een offerte voor een omheining die waarschijnlijk op de scheiding tussen de twee tuinen komt. 1m80 hoog, zwarte draad waar dan klimop tegen komt. Op de scheiding met de andere buren hebben ze dezelfde staan, en die ziet er prima uit. Laat maar komen dus.

 

Volgende dinsdag nog maar eens een dagje verlof dan in de hoop dat het weer dan wat beter is. 'k Heb toch nog 39 dagen staan voor dit jaar. :-D Daar kom ik wel mee toe.

21:13 Gepost door Ikje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Tussendoor... Hey Liza, vlot het zo'n beetje? Lang geleden dat ik nog eens een update gezien heb, maar dat komt wss door je drukke verbouwingsschema ;) . Ik blijf volgen en wachten op nieuwe fotootjes.

Groetjes,

Vicky

Gepost door: Vicky | 11-04-06

De commentaren zijn gesloten.