23-09-06

Keukenvloer

Gisteren nog wat gaten in de binnenmuren geklopt voor de aan- en afvoer van water van vloerverwarming en de algemene aanvoer van water naar gasketel (links onderaan), en de aanvoer van warm en koud water naar wc, badkamer en spoelbak van keuken.

 

Vandaag werd dan de keukenvloer gelegd. Ik kreeg een beetje schrik toen ik de vloerders uit de camionette zag stappen: twee jonkies van rond de 20 jaar. Hebben die al genoeg ervaring om te werken zonder tips en toezicht van iemand die al wat langer in het vak zit? Toen ze al puffend en zuchtend begonnen te meten en te passen met losse tegels om te kijken hoe ze zouden beginnen, was ik er helemaal niet meer gerust in. :-D Maar mijn wantrouwen was niet gegrond: ik ben net gaan kijken en het ziet er perfect uit, alles net afgewerkt, geen gepruts. De tegel zelf komt ook precies uit zoals ik gehoopt had: niet te licht, dus niet te opvallend, niet te donker, want dat zou de ruimte kleiner en donkerder gemaakt hebben (en de keuken heeft al geen heel grote ramen...). Volgens mij komt de combinatie met onze lichthouten keuken met vanillegele accenten en de overgang naar het parket in de living ook helemaal goed...

 

Ik vind dat foto's van tegels zelden het echte uitzicht kunnen benaderen. Op de foto's zien de tegels er egaler uit dan ze in het echt zijn vind ik. Er zitten hier en daar donkerdere en lichtere adertjes in, en dat maakt het net mooi (en maakt ook dat je donkerdere en lichtere stofjes niet zo rap gaat zien liggen hèhè).

 

 

 

 

13:31 Gepost door Ikje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

bij ander inezien hebben wij thuis toch matte tegels, maar ze zijn toch wel redelijk glad, allez ik zie toch geen laag glazuur
lol

Gepost door: lord cms | 23-09-06

Amai! Dat is vlug, dat tegelen. Hadden ze bij u ook niet pas de chape gelegd? Wij moeten een maand wachten vooraleer de epoxy er op kan. En wil je wat weten: de chape is waarschijnlijk nog niet goed. Wij moeten nu gaan meten of hij recht ligt (met een lat van 2 m enzo). Hallllloooo?! Gekkenwerk, echt. Het goede nieuws is dat de man die nu moet komen onze laatste aannemer is. De rest doen we zelf. Ok, de keuken niet, maar dat is los van onze architect enz. Hehe, eind is nog niet in zicht.

Gepost door: Emiel Eekhoorn | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.