29-10-06

Keuken in aanbouw e.a.

De kasten van de keuken hangen al op, de frigo en de oven zitten er al in. Nu moet de kookplaat en de dampkap nog geïnstalleerd worden. Komt wel in orde. Ziet er al goed uit voor een goedkoop keukske vind ik.

keukeninopbouw

 

 

 

 

 

 

Vroeger hing de regenafvoer van de hoofdbouw schuin over de achtergevel om dan in de dakgoot van de achterbouw uit te komen. Dat trok op geen orgel. Vandaar dat we besloten om de klinkers van de koer gedeeltelijk op te breken om onder de koer een buis te leggen naar het putje in de koer. We dachten aanvankelijk dat dat putje verbonden was met de septische put. Nu we het nog eens bekeken, bleek dat de buis die van het putje wegloopt niet in de richting van de septische put loopt, maar wel richting de tuin (via een betonnen buis van ik schat 30 cm doormeter). We hebben geen weet van een (grind)put die daar zou zitten, maar er zal waarschijnlijk wel iets moeten zitten. We hebben bij de afbraak van de waterput ook een kleine 1000 liter water in dat putje van de koer weggegoten, en dat liep allemaal mooi weg. Het regenwater zal dus ook wel wegkunnen langs die weg, waarheen het ook moge zijn. :-D Zo'n oud huis, 't is altijd een beetje mysterie... (Ter vergelijking een foto van de oude regenwaterafvoer...)

regenbuishoofdbouw

achterzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De schouw die voorheen bestond uit scheef afgekapte bakstenen, is nu zo recht mogelijk gepleisterd. Het resultaat mag er wezen. Als 't een beetje opgedroogd is zal het nog mooier ogen. De pleister in de gaten moet nog mooi rond weggehaald worden, zodat in het bovenste gat de buis voor de kachel kan, en zodat we onderaan aan het nieuwe roetschuifje kunnen om af en toe de schouw onderaan proper te maken. Daar zullen we wel nog een soort sierrosetje ofzoiets moeten voorhangen, want die moderne betonnen roetschuifjes zijn geen toonbeeld van prachtig design. :-) 't Zal wel voor een groot deel achter de kachel verborgen zitten, maar 't zal toch iets mooier zijn als er nog iets voor komt te zitten. :-)

geplekteschouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort zullen we dus de kachel plaatsen. Het hout om te stoken ligt ook al klaar, dat werd twee weken geleden verzaagd (en nu weet ik meteen welke foto ik vergeten trekken ben: die van die mooi gestapelde houtblokken...) :-D

 

Da's een foto voor het volgende postje...

 

 

22:06 Gepost door Ikje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.