19-05-07

Begonnen aan de verdieping

We hebben deze week drie dagen op ons gemakske aan de verdieping gewerkt.

 

De oude vloer eruit...

oudevloer1

oudevloer2

 

 

 

 

 

 

 

Balken behandeld tegen insecten, zwammen en schimmels, gaten geboord voor elektriciteitskabels en verwarmingsbuizen (anders moesten deze allemaal ingeslepen worden in de muren, wat een werk!!!!), en dan isolatie tussen plafond beneden en vloer boven om klankkasteffect te vermijden.

beginisolatie

 

 

 

 

 

 

 

Na de isolatie werd de balkenstructuur weer dichtgelegd met OSB3-platen.

beginosb1

osbbijnaafosbbijnaaf2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we nog eens zin hebben om verder te werken zal er een schuimfolie op de OSB-platen gelegd worden, en daar bovenop een nieuwe houten vloer (dezelfde doorheen heel het verdiep) verlijmd in de groef, niet vernageld in de platen. De schuimfolie zorgt ervoor dat de afwerkingsvloer helemaal ontkoppeld is van de dragende structuur, waardoor contactgeluid vermeden wordt...

11:13 Gepost door Ikje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:-) jawadde zeg, 'tbegint al vomr te krijgen hé ;-) succes ermee nog! handige harriette

Gepost door: Jeronimo | 19-05-07

Ha, nog eens een update op het verbouwblogje, leuk leuk! 'k Ben zelf aan 't verbouwen, dus 't is wel leuk verhalen van lotgenoten te lezen?

Het verhaal van de plankenvloer op de verdieping komt me bekend voor. Waren jullie aanvankelijk ook niet van plan deze te houden? Wij hebben in ons huis ook zo'n plankenvloer en waren/zijn daar zeer blij mee, ik vind dat echt héél mooi en natuurlijk. Bij ons is er een elektricien over de vloer geweest die ook vond dat deze vloer er volledig uit moest, om leidingen te kunnen leggen. We gaven echter niet toe en hebben een andere elektricien gevonden die in de muur achter de plinten gaat slijpen.

We zitten nu echter nog een beetje met het "klankkast"-dilemma. Ons idee is: de planken er voorzichtig uit te halen, vervolgens isolatie tussen de balken te steken en dan de planken weer netjes terug te leggen. Denk jij -als ervaringsdeskundige na dit weekend ;-) - dat dit enigszins mogelijk is, zonder brokken te maken?

Nog veel succes met de verdere werken!Gepost door: Anneleen | 21-05-07

@Anneleen Hm, het is niet uitgesloten dat het lukt. Een aantal planken zijn er bij ons intact uitgekomen, zonder voorzichtig te zijn. Dus misschien dat het met voorzichtig zijn wel lukt. Maar elke plank, elke nagel en elke balk is anders, dus helemaal te voorspellen is dat niet hè. Als je een financiële reserve hebt om eventueel een nieuwe vloer te leggen als het mis zou gaan, zou ik het erop wagen. Dan kan je zien of je balken nog goed zijn (wie weet zit er memel of rot in) en kan je idd isoleren, wat toch geen overbodige luxe is...

Heb jij geen foto's of blogje over je verbouwing dan? 'k Ben wel geïnteresseerd. Je mag me ook altijd mailen via de knop helemaal rechts onderaan op deze blog.

Gepost door: liza | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.